PRESSEMELDING FRA ANICURA 6. SEPTEMBER 2019
Det viktigste hundeeiere kan gjøre nå, er å holde et ekstra øye med hunden. Det sier veterinær og kommunikasjonsansvarlig Sasja Rygg hos AniCura.
Hold hunden under oppsyn
― Vi opplever fortsatt stor pågang ved våre klinikker og har et titalls pasienter til behandling med symptomene på sykdommen i dag. Hundeeiere landet over er naturligvis bekymret og det har vi stor forståelse for. Hvis du oppdager at din hund har symptomer på sykdommen må du kontakte veterinær så snart som mulig, sier Rygg.
Symptomene er blodig eller sprutende diaré, oppkast og raskt svekket allmenntilstand. Husk at litt diaré ikke er uvanlig blant hunder.
Samarbeider for å finne årsak
Mattilsynet jobber tett med Veterinærinstituttet, Veterinærhøyskolen og dyresykehus for å finne årsaken til sykdomsutbruddet. AniCura deltar aktivt i dette samarbeidet for å finne årsaken.
― Før vi får prøvesvarene må vi gjøre det vi kan for å unngå at flere hunder blir smittet og behandle de som allerede er blitt syke. Vi støtter arbeidet som gjøres med å finne årsaken, og håper som alle andre at vi snart får et svar. Inntil vi får det må alle hundeeiere ta forhåndsregler og være ekstra på vakt mot symptomer, sier hun.
Er i beredskap
― Mattilsynet leder arbeidet med å finne årsaken til sykdommen, og vi følger naturligvis deres arbeid nøye. For oppdatert informasjon anbefaler jeg å følge tilsynets hjemmeside. Vi oppdaterer også vår hjemmeside og informerer via vår side på Facebook, sier veterinær Rygg hos AniCura.
Her finner du en landsoversikt med klinikker som har døgnåpen eller døgnåpen vakt:
Gode råd til hundeeiere
Det anbefales at alle hundeeiere følger disse rådene, som også er kommunisert fra Mattilsynet:
- Begrens nærkontakt med andre hunder
- Ikke la hunden hilse på andre hunder på tur
- Unngå at hunden snuser mye i grøften hvor andre hunder har vært
- Dra raskt til veterinæren hvis du oppdager de nevnte symptomene hos din hund
- Følg vaksineanbefalingene veterinæren gir
- Store ansamlinger som utstillinger og dressurkurs bør unngås, eller gjennomføres på en måte som gjør at kontakten mellom hundene begrenses
- Ring veterinæren før du tar med deg hunden din på klinikken
Kontaktinformasjon:
Veterinær og kommunikasjonsansvarlig
Sasja Rygg, AniCura
Sasja.rygg@anicura.no
Om AniCura
AniCura er et selskap som tilbyr et stort utvalg av medisinske og kirurgiske tjenester til dyr. AniCura tilbyr moderne diagnostikk og behandling av høy kvalitet på 250 steder i Europa og skaper trygghet for dyreeiere gjennom pasientsikkerhet og høy tilgjengelighet. I Norge har AniCura 45 dyresykehus og -klinikker. Selskapets 5000 dedikerte medarbeidere tar hvert år hånd om over to og en halv millioner pasienter. AniCura er en anerkjent utdannings- og henvisningsinstans.